Meubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratie
Meubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratieMeubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratieMeubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratieMeubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratieMeubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratieMeubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratieMeubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratieMeubelmakerij gespecialiseerd in antiek restauratie

>

De geschiedenis

Door de crisis in 1922 moet de Heer Hekkers weg bij 'Meubelmakerij Cohen' in Deventer. De Heer van 't Spijker, in die tijd een collega van de Heer Hekkers, was op dat moment solidair en is met hem meegegaan. Zo is in 1922 de firma Hekkers & van 't Spijker opgericht. Volgens de overlevering zijn de twee heren op een zolderkamer ergens in "het bergkwartier" begonnen met kopiëren van antieke meubelen voor families in Deventer en omgeving.

 

Doordat de vraag naar het restaureren van antieke meubelen hand over hand toenam is het bedrijf zich in de jaren daarin steeds meer gaan specialiseren. Door het op jonge leeftijd overlijden van de Heer Hekkers kwam zijn zoon Jan al op 15 jarige leeftijd in het bedrijf en heeft het samen met de Heer van 't Spijker het bedrijf voortgezet. Nadat de Heer van 't Spijker op zijn pensioen gerechtigde leeftijd terug treed en het bedrijf via de Molenstraat en de Spinhuissteeg een aantal omzwervingen heeft gemaakt vestigt het bedrijf zich in 1966 weer in "het bergkwartier" aan de Walstraat 58. Op deze plek wordt een voormalige stadsboerderij door de Heer Hekkers mede bijgestaan door Tonnie Willemsen, die in 1965 in dienst is getreden bij het bedrijf, samen met nog een aantal collega's omgebouwd tot meubelmakerij. Het bedrijf ontwikkeld zich in die jaren steeds meer en wordt ook steeds bekender buiten de stadsgrenzen. Het maken van meubelen op maat wordt niet uit het oog verloren, maar de restauratie van o.a. meubelen, kerk en auto-interieurs blijft de boventoon voeren.

 

In 1982 wordt de Heer Hekkers 65 jaar en neemt Tonnie het bedrijf over. Na een aantal jaren alleen te hebben gewerkt komt in 1987 Rene Westerveld in dienst bij de firma en in 1995 versterkt Robin Willemsen het team. Mede door de grote logistieke veranderingen in "het bergkwartier" waardoor de bereikbaarheid een steeds groter probleem wordt is het bedrijf in 2006 verhuisd. Na 84 jaar in het oude stadscentrum van Deventer gevestigd te zijn geweest is Hekkers & van 't Spijker nu gevestigd onder de rook van Deventer in het centrum van de stedendriehoek in het pittoreske Posterenk tegenover de oude korenmolen. 

 

Het bedrijf ontwikkeld zich ook hier verder en in 2010 wordt er afscheid genomen van de titel "firma" en wordt door de toetreding van Rene en Robin als mede-eigenaren een VOF opgericht. Als in 2016 na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd Tonnie uittreed staat er dan ook een vitaal bedrijf. In 2018 heeft Hekkers en van 't Spijker van Monumentenzorg het certificaat "Kennis en Kunde" toegekend gekregen, mede hierdoor zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

twitter hekkers en van 't spijker  facebook hekkers en van 't spijker